Training Zelfregie en stressreductie

Zelfregie en stressreductie

Groepstraining of als individueel coachingstraject

 

Zelfbegeleiding in lastige situaties.

Deze training leert je om jezelf te kunnen begeleiden in lastige situaties, bijvoorbeeld bij het ervaren van stress bij het (thuis) werken, bij onzekerheid, disbalans prive-werk en dilemma’s in het werk. Daarnaast versterkt deze training je autonomie en vitaliteit

Spanning en onzekerheid rondom Corona of opstapeling van problemen in werk en privé verhogen stress. Waardoor je helderheid in denken afneemt en je gevoelens sterker zijn en sneller wisselen.

Hoe ziet de training eruit?
Eerst wordt inzicht gegeven in de biologische, fysiologisch en psychologische stressrespons.  Daarna onderzoek je jouw persoonlijke stressbronnen, om je respons te herkennen en de belemmerende overtuigingen te reduceren.
Er wordt aan de hand van ervaringsgerichte oefeningen en een gestructureerde vraagtechniek, geleerd om je eigen ingebrachte problemen, dilemma’s op te lossen.
De geleerde vraagtechniek is erop gericht om zelfinzicht te krijgen over de ongewenste situatie en het effect op je gevoelsniveau (stress). Daarna leer je jouw gewenste situatie te benoemen, te erkennen. Het effect hiervan op gevoelsniveau, is de ervaring van vitaliteit en kracht. Door het contact met die vitaliteit, word je innerlijke gemotiveerd om het gesprek aan te gaan met de ander die in de ongewenste situatie een rol speelt. Met je gewenste situatie voor ogen, ga je onderzoeken wat de mogelijke stappen zijn, binnen jouw invloed om jouw dilemma’s en problemen op te lossen. Met deze gestructureerde gesprekstechniek leer je proactief, jouw vitaliteit te verhogen en je autonomie te versterken. Je bent beter in staat om voor jezelf en voor je omgeving te zorgen. Door eigenaarschap en deelname aan de training krijg je meer grip op jezelf en je werk.

De training is voor medewerkers die regelmatig:

– Conflicten in zichzelf ervaren en zich ongelukkig voelen.
– Stress ervaren bij de wijze van uitvoering van hun taak en de tegengestelde belangen hierin.
– Angstig en onzeker zijn over de veranderende omstandigheden.
– In relaties met collega’s, gevoelens van strijd en onveiligheid ervaren.
– Moeite hebben met balans te creëren tussen werk en privé.

Je leert tijdens de training:

– Aan de hand van de oefeningen en de vraagtechniek je eigen problemen op te lossen, zodat je zelf direct het positieve effect op je autonomie en werkplezier kunt ervaren.
– Meer contact te ervaren met je behoeften en eigen inzichten.
– Manieren om snel stress te reduceren.
– Duidelijker grenzen aan te geven en je vitaliteit en plezier te ervaren.
– Je wensen bespreekbaar te maken en dit als verzoeken te formuleren.
– Vitaliteit en autonomie te versterken en je relaties te verbeteren
De training bestaat uit 4 dagdelen, twee persoonlijke gesprekken. Je brengt je persoonlijke actuele werkdillema’s in. Je leert aan de hand van de oefeningen en de vraagtechniek je eigen problemen op te lossen. Zodat je zelf direct het positieve effect op je autonomie en werkplezier kunt ervaren.
Deze training wordt meerder keren per jaar als opentraining gegeven.

Resultaat

De deelnemers zijn zeer positief over de verheldering van inzicht en de directe toepasbaarheid van de oefeningen. Er werd een sterke afname van klachten zoals stress, angst gemeten en kort verzuim binnen de teams nam significant af.

 Investering
Deze training kan als maatwerkproduct,  incompanytraining, of individueel coaching traject verzorgd worden. Voor een offerte of vragen kunt u contact opnemen  info@prescare.nl

 

Zo bereikt u ons   

  1. Onderdoor 160 3995 DX Houten
  2. Postadres : Eekhoornakker 6, 3994 EW Houten

0031-6.2296.5297

info@prescare.nl

Laat een bericht achter